Chamia cake

Chamia cake

Een lekkere cake die in veel Arabische landen gemaakt wordt en op verschillende manieren. Dit is de manier zoals wij die maken in Marokko en Algerije. Het is een cake die na het bakken met suikersiroop overgoten wordt. Vandaar dat deze heel nattig en zoet is! Het proberen waard!

Ingrediënten:

  • 100 gram gemalen amandelen (in schil)
  • 100 gram bloem
  • 100 gr fijne griesmeel
  • 50 gram suiker
  • 150 ml olie
  • 150 gram yoghurt
  • 1/2 tl kaneel
  • 5 eieren
  • 2 vanille suiker
  • 1 bakpoeder

Siroop:

  • 3 glazen suiker
  • 1 1/2 glas water
  • 1 el rozenwater

Bereidingswijze:

Mix de eieren luchtig en voeg hierbij de suiker, vanille suiker en kaneel. Daarna voeg je de yoghurt en olie toe. Mix 2 minuten door en voeg de meel, griesmeel, amandelen en bakpoeder toe. Vet het blik in en giet het beslag erin, bak 40 min op 160 graden goudbruin.

Maak een siroop van 3 glazen suiker en 1 1/2 glas water (eventueel citroen rasp) en laat dit 10 minuten koken. Giet een eetlepel rozenwater hierbij en giet dit meteen wanneer de cake uit de oven komt eroverheen.

Snijd in blokjes en prik er een gebakken amandel in. Laat de siroop een paar intrekken voordat je de chamia snijd.


1 reactie

  1. Florentine geplaatst op december 25, 2015 Beantwoorden
    Wat een heerlijk recept!

Geef een reactie