Chebakia (andere vorm)

Chebakia (andere vorm)

Recept voor Marokkaanse chebakia, maar dan een andere vorm.

Ingrediënten:

  • 450 gr bloem
  • 75 gr maïzena
  • 120 gr gesmolten boter
  • 1 eigeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 Marokkaanse theeglas oranjebloesemwater (mazhar)
  • 1 Marokkaanse theeglas water (kan minder zijn!)

Extra:

  • Honing
  • Sesamzaadjes

Bereidingswijze:

Meng de bloem met de gesmolten boter. Voeg de rest van de ingrediënten (behalve het water) toe. Voeg dan beetje bij beetje wat water toe tot je een kneedbaar deeg krijgt. Laat het deeg 20 á 30 minuten rusten.

Neem het deeg en rol deze uit tot een ovaal. Vouw dan eerst de linkerkant tot over het midden en vouw dan de rechterkant daaroverheen, druk het deeg voorzichtig aan. Rol het deeg heel dun uit en snijd met een deegwielroller een rechthoek (zie foto’s).

Verdeel deze weer in 4 (verticale) stroken. Maak 24 kleine sneetjes in het midden van elk verticale strook en rol het op. Duw vervolgens het deeg vanuit het midden om zo ruimte in het midden te creëren. Tot zo ver heb je al de eerste creatie.

Voor de volgende creatie vervolg je het proces als volgt: haal de bovenste punt door de gemaakte opening. Trek voorzichtig aan het hoekje. Vorm met je handen het koekje tot je een mooie vorm krijgt. En zo maak je vanuit 1 soort deeg 2 verschillende creaties.

Frituur de shebakia en dompel ze daarna in warme honing. Laat ze uitlekken en bestrooi ze met sesamzaadjes.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie