Chebakia (honingkoekjes)

Chebakia (honingkoekjes)

Recept voor Marokkaanse chebakia (honingkoekjes).

Ingrediënten:

  • 550 gram bloem
  • 250 gram amandelen
  • 150 gram sesamzaadjes (houd 50 gram apart om te bestrooien)
  • Snufje zout
  • 7 gram gist
  • 1 tl kaneel
  • 1 el anijszaad
  • 3 el oranjebloesemwater
  • 3 el azijn
  • 50 ml olie
  • 200 ml water
  • Saffraanpoeder of -draadjes (geweekt in water)
  • 750 ml honing
  • Olie om in te bakken

Bereidingswijze:

Begin de sesamzaadjes te roosteren. Maal de amandelen fijn en meng dit samen met de sesam. Voeg anijszaad, kaneel, zout, gist, gezeefde bloem, oranjebloesemwater en azijn toe. Meng dit en voeg daarna de olie toe en meng weer. Schenk er wat water erbij, meng goed en doe dan de saffraan erbij.

Kneed het deeg goed en maak er bolletjes van. Laat het 5 tot 10 minuten rusten. Rol een bolletje dun uit en snijd/vouw ze zoals te zien is op de video. Bak ze af in olie en dompel ze in honing. Laat het uitlekken en strooi sesamzaadjes over de shebakia.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie