Cheesecake Crème brûlée Bars

Cheesecake Crème brûlée Bars

Deze cheesecake crème brûlée bars vielen zo erg bij iedereen in de smaak dat ik ze al 2x heb gemaakt! Wie is ook gek op deze combi?

Ingrediënten voor bodem:

  • 10 maria biscuits of een ander soort koekje wat jij lekker vind, fijngemaakt
  • 2 eetlepels suiker
  • 6 eetlepels gezouten roomboter, gesmolten

Vulling:

  • 1,5 eetlepel bloem
  • 3 grote eieren
  • 3 eetlepels slagroom, ongeklopt
  • 3 eetlepels creme fraiche
  • 1 theelepel vanille essence
  • 240 gram roomkaas
  • 150 gram suiker

Topping:

  • Rietsuiker, om te branden
  • Slagroom, om te garneren
  • Frambozen, om te garneren

Materialen:

  • Ovenschaaltje van 20 bij 20cm, mag ook iets groter of kleiner zijn
  • Een grotere ovenschaal waar je de kleine ovenschaal in zet met water
  • Crème brûlée brander

Bereidingswijze:

Meng de verkruimelde koekjes samen met de boter en suiker en giet dit in de ingevette ovenschaal. Druk goed aan en bak vervolgens 10 minuten in de oven op 200 graden. Daarna ga je verder met de vulling. Meng de suiker met het bloem, doe vervolgens de roomkaas erbij en mix op de laagste stand met een mixer voor ongeveer 1 minuut. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe, steeds goed mixen nadat je er 1 hebt toegevoegd. Voeg daarna de ongeklopte slagroom, creme fraiche en het vanille essence toe en mix weer goed.

cheesecake creme brulee bars recept

Giet dit mengsel vervolgens op je korst die je uit de oven hebt gehaald. Zet dit ovenschaaltje in een grotere ovenschaal en giet warm water tot ongeveer de helft in de grotere ovenschaal (zodat de kleine ovenschaal in een badje ligt zeg maar haha). Zet in de oven voor ongeveer 45 minuten. De cheesecake creme brulee is klaar als deze in het midden nog een beetje drillerig is. Haal deze dan uit de oven, laat afkoelen op kamertemparatuur en vervolgens op laten stijven in de koelkast voor 3 a 4 uurtjes.

Als deze opgestijfd is haal je de cheesecake uit de bakvorm en snijd je deze in gewenste vorm, ik had bars maar je kan ook lange repen etc. ervan maken. Een beetje rietsuiker erop en branden maar, dit kan in 2 lagen voor een hele krokante korst. Even laten afkoelen, slagroompje erop, framboosje erop en je bent klaar om je in de 7de hemel te wanen!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie