Chinese Cashew Chicken

Chinese Cashew Chicken

Vandaag op de Chinese tour: chicken chow mein en Cashew (velvet) Chicken

Ingrediënten voor Chinese Cashew Chicken:

  • 750 gram (lichtbevroren) kipfilet
  • 3 el baking soda
  • 1 kop kippenbouillon
  • 1 volle el hoisinsaus
  • 2 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn (of 1 el witte azijn met een halve theelepel suiker)
  • 1 volle el honing
  • 2 cm gember, geraspt
  • 3 teentjes knoflook, geraspt
  • 1 kom ongezouten cashewnoten
  • halve ui
  • maizena
  • zout en peper

Bereidingswijze:

Snijd de kipfilet in hele smalle plakjes. Meng de bakingsoda met een mok water en marineer hier de kip in voor maximaal een half uur. Spoel de kip heel goed schoon onder stromend water en droog met keukenpapier. Meng met 1 volle theelepel maizena, peper en een beetje zout.

Meng een kop kippenbouillon met hoisinsaus, sojasaus, rijstazijn , honing en 1 koffielepel maizena. Snij een halve ui in plakjes en zet klaar, samen met een stukje geraspte gember, knoflook en 1 kom ongezouten cashewnoten.

Bak de gember, de ui en de knoflook aan in een gloeiend hete wok. Bak de kip in gedeeltes gaar en zet apart (niet te lang bakken, de kip is zo gaar). Vervolgens giet je de saus in de pan, breng aan de kook laat en doe de kip terug in de pan. Roer de cashewnoten erdoor en laat warm worden. Serveer met witte rijst (of met de chow mein)


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie