Chinese fluweel kip

Chinese fluweel kip

Chinese fluweel kip, heerlijk ongelooflijk zijdezachte kip. Lekker met witte rijst.

Voor het fluwelen van de kip:

  • 1 kilo kippenborst
  • 3 eiwitten
  • 3 el aardappelmeel of maizena
  • 3 rode uien
  • 2 rode paprika’s
  • 3 stengels bleekselderij
  • 8 el oestersaus
  • 4 el sesamolie
  • 2 el witte azijn
  • 4 el lichte sojasaus
  • 4 el water
  • sesamzaadjes
  • zout

Bereidingswijze:

Bevries een kilo kippenborst licht en snijd ze dan in flinterdunne plakken. Klop 3 eiwitten los met 3 eetlepels aardappelmeel of maizena en een beetje zout. Zorg dat de klontjes eruit zijn. Roer hier voorzichtig de kipfilet door en laat een klein uurtje staan. Breng een grote pan water aan de kook. Laat hier (het liefst 1 voor 1) de kipplakjes in glijden en kook 1 minuutje zachtjes. Laat uitlekken in een vergiet en spoel voorzichtig even na met stromend water. Zet apart.

Snij de rode uien in plakjes, paprika’s in reepjes en de bleekselderij in dunne plakjes (evt. kun je ook andere groenten gebruiken zoals kastanjechampignons, shiitake, plakjes wortel etc.). Roer in een kommetje de oestersaus met sesamolie, witte azijn, lichte sojasaus en water. Nu gaat het snel. Bak de uien en de andere groenten 2 minuten onder omscheppen aan. Voeg de saus en de kip toe en bak nog 3 minuten door. Bestrooi met geroosterde sesamzaadjes en klaar! Smakelijk.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie