Gestoomde broodjes met kip

Gestoomde broodjes met kip

Chinees geïnspireerde gestoomde broodjes met kip. Gelukkig krijg ik aankomende week al mijn nieuwe oven. Voor dit weekend de bamboe stoommand maar tevoorschijn gehaald. En yummie, geen straf, ze zijn heerlijk zacht en luchtig. De stoommand is te koop bij de toko. Ik heb €17,- betaald voor een grote dubbele.

Ingrediënten deeg:

  • 500 gram bapaomeel (toko)
  • 300 ml water
  • 20 gram suiker
  • 7 gram droge gist
  • 8 gram zout

Ingrediënten vulling:

  • 750 gr kipgehakt
  • 1 volle el hoisinsaus (lee kum kee)
  • 6 el soyasaus (kikkoman)
  • 1 el tomatenketchup
  • 1 el dark soyasaus
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 el sesamolie
  • 1 dessertlepel maizena
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 1 ui

Bereidingswijze:

Start met de vulling. Snipper en bak een dikke ui in een beetje zonnebloemolie. Voeg 2 geraspte teentjes knoflook toe. Rul er de kipgehakt door. Ondertussen dat deze bruint roer je in een kommetje de hoisinsaus, (dark) soyasaus, ketchup, basterdsuiker en sesamolie door elkaar.

Voeg toe aan het gare kipgehakt en schep even mee om. Roer een dessertlepel maizena los met wat water en voeg toe. Laat de saus binden, zet het vuur uit en laat afkoelen.

Voor het deeg kneed je de bapaomeel, water, suiker, gist en zout tot een soepel en elastisch deeg. Doe over in een ingevette kom, dek af en laat 45 minuten rijzen. Verdeel in bolletjes van 50 gram. Op deze uit tot een rond lapje. Druk de randjes iets platter. Leg een royale eetlepel vulling in het midden.

Bestrijk met je vinger de randjes met een klein beetje water en neem ze rondom samen. Knijp goed dicht. Leg elk bolletje op een vierkant uitgeknipt stukje bakpapier. Dek de bolletjes af en laat een half uurtje staan. Zet een bamboe stoommand op een wok die je met een klein beetje water gevuld hebt.

Breng het water aan de kook. Leg de bolletjes niet te dicht op elkaar in de stoommand. Ik heb er een met twee etages dus ik was in twee keer stomen klaar. Laat de bolletjes 13 minuten stomen. Heerlijk met een beetje chilisaus maar ook zonder.

Te volgen op…
Facebook: Koken en bakken met Marion


1 reactie

  1. chucky1012 geplaatst op maart 3, 2018 Beantwoorden
    Heerlijk en het ziet er als broodjes bakpoa uit. Dir recept bewaar ik.

Geef een reactie