Choco caramelkoekjes

Choco caramelkoekjes

Even een niet-Grieks receptje tussendoor. Deze caramelkoekjes heb ik vandaag gemaakt en heb ze al vaker gebakken. Heerlijke koekjes met een zelfgemaakte caramelvulling en een toplaag van chocolade. De vulling heeft wel wat aandacht nodig, dus lees goed het recept voor je het gaat maken om mislukken te voorkomen.

Ingrediënten voor de bodem:

  • 100 gr boter
  • 175 gr bloem
  • 50 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 el water

Voor de vulling:

  • 175 gr boter
  • 100 gr suiker
  • 3 eetlepels stroop
  • 1 blikje gecondenseerde melk (Fries Meisje of Nestlé)

Decoratie:

  • 150 gr bruine chocolade
  • 50 gr witte chocolade

Bereiding:
Meng bloem, suiker, vanillesuiker en bakpoeder. Verdeel de boter in stukjes hierop en kneed het door. Als het te droog is wat water toevoegen en kneden tot een samenhangend deeg. Bekleed de middelste bestillavorm met bakpapier en druk hierin het deeg uit. Bak het 20 minuten op 180 graden gaar. Smelt ondertussen voor de vulling de boter, gecondenseerde melk, stroop en suiker op heel laag vuur tot de suiker is opgelost. Breng het al roerende aan de kook en laat 5 minuten op middelmatig vuur inkoken tot het een dikke massa is (blijven roeren!!). Giet dit over de gebakken en afgekoelde bodem. Laat het in de koelkast opstijven (liefst een nacht).

Smelt de chocolade met wat olie en besmeer de opgestijfde caramel met de bruine chocolade. Daarna de witte choco erop gieten en met de bolle kant van een lepel de chocolade uitsmeren zodat je een mooi effect krijgt. Laat hard worden en snijd in ruitjes of vierkantjes.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie