Choco kokos cake van AH

Choco kokos cake van AH

Recept voor de choco kokos cake van AH.

Ingrediënten:

  • 130 gram bloem
  • 3 eieren
  • 80 gram suiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 100 gram zachte boter
  • 3 eetlepels cacao
  • 3 eetlepels olie
  • 5 eetlepels melk

Kokos dotten:

  • 15 el geraspte kokos
  • 2 eieren
  • 5 el suiker

Siroop:

  • 100 gram suiker
  • water

Bereidingswijze:

De bloem, cacao en bakpoeder samen zeven. De eieren luchtig kloppen met de suiker voor 10 minuten. De boter zacht kloppen met de olie.

Ik heb in deze kom waar de boter in zit eerst een gedeelte van het geklopt ei toegevoegd, dit even met een lepel gemixt, daarna de bloem ,cacao en bakpoeder doorheen gemengd.

Daarna de rest van het geklopt ei doorheen gemixt. Als laatst de melk er doorheen geroerd. Voor de cocos dotten heb ik 15 eetlepels kokos in de mixer gedaan daar 2 eieren en 5 eetlepels suiker toegevoegd. Dit gemixt tot een puree en in een spuitzak gedaan.

Choco-coco cake van AH9

Cake beslag in een rechthoekige bakblik geschept daar met ongeveer 1cm tussenruimte de cocos dotten gespoten. Bakken 30 minuten op 160 graden.

Nu komt het; de siroop! 100 gram suiker met een laagje water aan de kook gebracht en 10 min laten doorkoken. Zodra de cake uit de oven komt de siroop er overheen gieten en dan bestrooien met cocos en laten afkoelen.


3 reacties

  1. Monique | WritingMonique geplaatst op september 9, 2015 Beantwoorden
    Dit ziet er heerlijk uit! :)
  2. Nada geplaatst op november 15, 2016 Beantwoorden
    Kan ik gewoon een cirkel spring vorm van 26cm gebruiken? Is het 160graden bij Boven -onder warmte ?kan ik de puree kokos niet in de spuit zak doen?dus gewoon hem toevoegen boven de Coco beslag
    1. Dounia geplaatst op november 16, 2016 Beantwoorden
      Dat kan.. maar rechthoekige vorm is wel beter.. Beste is om in spuitzak (of boterhamzakje met gaatje) te doen, maar als je nie heb kan ook met twee kleine lepels...

Geef een reactie