Choco peanut cookies

Choco peanut cookies

Zo nummer 3 is klaar, alhamdulilah. Choco peanuts cookies with home made caramel. Uit dit recept krijg je ongeveer 70 stuks. De glucosesiroop heb ik bij Bouwhuis.com besteld.

Ingrediënten deeg:

  • 400 gram bloem
  • 250 gram zachte boter
  • 150 gram poedersuiker
  • 70 gram cacaopoeder
  • Stukjes pure chocolade (eventueel)
  • 2 eidooiers
  • Snufje zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Geroosterde gehakte pinda’s
  • Eiwit

Ingrediënten karamel:

  • 150 gram suiker
  • 1 eetlepel glucosesiroop
  • 25 ml water
  • 75 ml room
  • 60 gram roomboter
  • Snufje zout (eventueel)

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten samen (met uitzondering van de pinda’s en eiwit) samen. Leg het deeg voor een uurtje in de koelkast. Maak hier kleine bolletjes van. Doop ze in de eiwit en daarna in de gehakte pinda’s. Leg ze op een bakplaat. Maak in elk koekje een kuiltje. Bak ze in de oven op 170 graden voor ongeveer 15 á 20 minuten.

Laat de koekjes goed afkoelen. Ze zijn erg breekbaar als ze net uit de oven zijn. Vul de kuiltjes met de caramel en decoreer ze met wat gesmolten chocolade (lijntjes).

Voor de caramel breng je het water met de suiker en de glucose aan de kook. Niet roeren, laat het rustig pruttelen tot het mooi goudgeel is. Voeg dan de room toe. Goed roeren. Niet schrikken, het gaat flink pruttelen en zet dan het vuur uit. Voeg de boter toe. Blijf roeren tot het een beetje afgekoeld is. Voeg eventueel een snufje zout toe.

Smakelijk eten,
OumYassine


1 reactie

  1. Florentine geplaatst op november 15, 2017 Beantwoorden
    Yummy yummy! Dit klinkt als een super receptje! Wat een fotogenieke koekjes ook <3

Geef een reactie