Chocolade amandelkoekjes

Chocolade amandelkoekjes

Recept voor chocolade amandelkoekjes. Uit dit recept krijg je ongeveer 60 stuks.

Ingrediënten:

  • 750 gr tarwebloem (ongeveer)
  • 500 gr tafelmargarine (van de Lidl)
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 250 gr amandelen (gepeld, gebakken in olie en daarna grofgemalen)
  • 1 ei (hoeft niet)
  • 150 gr suiker (kan natuurlijk iets meer)
  • 600 gr witte chocolade (6 repen van Lidl)
  • 1 pak koffiewafels, gemalen
  • 1 kommetje kokosrasp

Bereidingswijze:

Meng de suiker en de margarine heel goed samen met een houten lepel tot een soepel geheel. Daarna doe je de ei en de cacaopoeder erin. Meng dit en voeg de amandelen, bakpoeder en de bloem toe. Roer dit allemaal heel goed samen tot het niet meer aan je handen plakt. Zorg er wel voor dat het zacht blijft en niet te kruimelig is.

Dan maak je er gelijkmatige ballen van en leg je het neer op een bakplaat dat bekleed is met bakpapier. Bak de chocoladekoekjes op 160 graden voor ongeveer 25 minuten. Als ze daarna afgekoeld zijn, dip je ze in gesmolten witte chocolade. Daarna dip je ze in de gemalen koffiewafels en/of kokos.

Groetjes,

Si Si


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie