Chocolade cakerol

Chocolade cakerol

Uit dit recept voor chocolade cakerol krijg je ongeveer 16 stukjes. De bakplaat die hier is gebruikt is 37 x 31 cm.

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 3 eetlepels heet water
  • 150 gram suiker
  • 80 gram zelfrijzende bloem
  • 3 eetlepels puur cacaopoeder

Vulling:

  • 200 ml slagroom
  • 1 pakje kloppudding (ik had banaan smaak)
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 zakje Klop-fix

Bereidingswijze:

Begin met de eidooier en het eiwit van elkaar te scheiden. Klop de eidooiers samen met het heet water op tot een schuimige massa. Voeg lepel na lepel de suiker toe terwijl je blijft roeren. Dit opkloppen tot de massa dik lopend wordt. Klop het eiwit stijf (tot je de kom kan omdraaien, zonder dat het eruit valt). Voeg het eiwit bij de eidooier en meng dit voorzichtig. Zeef de bloem en 3 eetlepels cacaopoeder en doe dit erbij.

chocolade-rolcake

Bekleed je bakplaat met bakpapier. Giet het mengsel erin en laat het 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden bakken. Voordat je de cake uit de oven haalt, prik je het met een baknaald om te zien of het goed gebakken is. Maak een handdoek vochtig en leg hem open. Haal de cake uit de oven en leg de cake op de handdoek met het bakpapier naar boven. Haal nu voorzichtig het bakpapier van de cake. Rol samen met de handdoek de cake op en druk zachtjes aan. Ontrol het geheel weer.

Voor de vulling klop je de slagroom samen met de poedersuiker en klop-fix stijf. Voeg een pakje kloppudding aan de slagroom toe en mix nogmaals alles goed samen. Smeer nu het slagroom-mengsel over de cake. Rol dit alles weer op. Bestuif de bovenkant van de rolcake met poedersuiker. Beseha!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie