Chocolade koffie fudge cake

Chocolade koffie fudge cake

Recept voor een heerlijke chocolade koffie fudge cake. Voor de echte chocoholic!

Ingrediënten:

  • 200 gr roomboter
  • 1 grote mok sterke koffie
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1/2 tl bakingsoda
  • 260 gr bloem
  • 70 gr cacaopoeder
  • 150 gr suiker
  • 100 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • Scheutje vanille aroma (of de zaadjes uit een vanillepeul)
  • 140 gr Turkse of Griekse yoghurt
  • Snuf zout

Voor de topping:

  • 100 gr pure chocolade
  • 25 gr roomboter

Bereidingswijze:

Weeg 200 gram roomboter af in een pannetje, voeg hier een grote mok sterke koffie aan toe. Wil je extra koffiesmaak? Roer er dan ook nog 1 espressostick voor instantkoffie in op. Roer er 70 gram cacaopoeder door en laat het 10 minuten afkoelen. Verwarm de oven voor op 170 graden boven en onderwarmte.

Roer 150 gram suiker, 100 gram donkerbruine basterdsuiker, 1 zakje bakpoeder een snuf zout een halve tl bakingsoda en 260 gram bloem toe. Mix 1 en 2 snel door elkaar. Klop 3 eieren, een scheutje vanille aroma met 140 gram Turkse of Griekse yoghurt glad.

Roer dit door de mix (1 en 2). Giet in een ingevette tulbandvorm en bak 55-60 minuten. Test met een satéprikker of de cake gaar is. Laat het 5 minuten in de vorm staan en stort de chocoladecake dan op een schaal. Smelt 100 gram pure chocolade. Roer er 25 gram roomboter door en giet het over de fudgecake.

Te volgen op…
Facebook: Koken en bakken met Marion


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie