Chocoladebroodjes

Chocoladebroodjes

Uit dit recept krijg je ongeveer 12 chocoladebroodjes.

Ingrediënten:

  • 350 gr bloem
  • 150 ml melk
  • 1 tl bakpoeder
  • Beetje zout
  • 1 zakje vanillesuiker

Gistpapje:

  • 100 ml warme melk
  • 1 zakje gedroogde gist

Extra:

  • Eigeel
  • Olie
  • Paar repen chocola
  • Poedersuiker

Bereidingswijze:

Meng de warme melk en gist met elkaar voor het gistpapje. Meng dan in een andere kom alle droge ingrediënten met elkaar. Voeg dan beetje bij beetje het gistpapje en melk toe. Kneed het goed en dek het af. Laat dit 50 minuten rijzen. Vet je werkplek in met olie en leg hierop het deeg. Maak er gelijkmatige balletjes van. Maak een balletje plat en leg een reep chocolade aan de onderkant. Vouw de zijkanten dicht en rol het deeg op.

Doe dit met alle balletjes en laat het nogmaals rijzen, dit keer voor 20 minuten. Besmeer de broodjes eventueel met eigeel. Afbakken op 160 graden voor ongeveer 15/20 minuten. Houd dit in de gaten, elke oven is anders. Zodra de broodjes zijn afgekoeld decoreer je ze met poedersuiker en gesmolten chocolade.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie