Chocoladetaart met chocolademousse en banaan

Chocoladetaart met chocolademousse en banaan

Ken je die wafels met ijs ertussen? Die wafels waren mijn inspiratiebron voor deze taart. Ik wilde iets met banaan, chocoladetaart en een luchtige chocolademousse… Nou, het is gelukt en lekker dat hij is! Hoe maak je deze feel-good-taart en de chocolademousse?

Ingrediënten voor de taart:

  • 110 gram bloem
  • 3 eetlepels cacao
  • 1 volle eetlepel maizena
  • 2 rijpe bananen
  • 5 eieren
  • 150 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker

Ingrediënten voor de chocolademousse:

  • 75 gram pure chocolade
  • 3 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 400 ml slagroom

Bereidingswijze:

Mix 5 eieren met 150 gram suiker en 8 gram vanillesuiker op de hoogste stand, 10 minuten lang. Zeef vervolgens 110 gram bloem, 3 eetlepels cacao en 1 volle eetlepel maïzena en vouw dit erdoorheen. Snijd twee rijpe bananen in kleine stukken en roer deze door het beslag heen. Vet een springvorm van 20 cm. in en bekleed de bodem met bakpapier. Giet het beslag in de vorm en bak hem op 180 graden, 35 minuten lang. Laat hem goed afkoelen. Na het afkoelen snijd je de taart (zaagtaart is hierbij handig!) zodat je twee lagen hebt.

Voor de chocolademousse klop je 3 eetlepels fijne kristalsuiker met 400 ml slagroom stijf. Begin op een lage stand met kloppen. na 1 minuut kloppen ga je steeds een standje hoger. Doe je niet of klop je te snel op een hoge stand zal je slagroom zeker gaan schiften. Smelt 75 gram pure chocolade au bain marie (een kommetje chocolade in een pan met kokend water op laag vuur laten smelten). Laat de chocolade afkoelen tot hij lauwwarm is en roer dit door de (stijve) slagroom.

Besmeer de onderste taarthelft met een dikke laag chocolademousse. Laat dit vervolgens opstijven in de koelkast. Na ongeveer 2 uur kun je de bovenste taarthelft er op leggen. Zeef wat cacao over de taart en garneer deze met stukken banaan. Zelf heb ik mijn taarthelften een donutvorm gegeven. Sja, doe eens gek! Dit doe je simpel met behulp van een uitdrukvorm.


1 reactie

  1. Laura geplaatst op augustus 4, 2017 Beantwoorden
    Op jouw foto ziet het er heerlijk uit maar bij mij lukte het niet zoals bij jou.. De cake vond ik een beetje smakeloos en droog en de vulling ging steeds in de schift ondanks jouw tips. Heb het uiteindelijk maar opgelost met een vulling van mascarpone maar ik ga dit recept niet nog eens maken denk ik. Toch bedankt voor het delen. Groetjes Laura

Geef een reactie