Chocoladetaart met karnemelk

Chocoladetaart met karnemelk

Een taart met veel ingrediënten die het hem wel doen! Bam! Chocolade, chocolade en meer chocolade…..is altijd goed. Ik denk dat de meeste vrouwen (en geëmancipeerde mannen) het hier wel mee eens zijn.

Wat zit er in deze chocoladetaart?
(1 cup: 230 ml)

  • 1 cup karnemelk
  • 1 cup hele sterke (!) koffie
  • 2 eieren
  • 2 theelepels vanille essence
  • 240 ml zonnebloemolie
  • 75 gram extra pure chocolade (gesmolten)
  • 1 cup cacaopoeder
  • 2 cups gezeefde bloem
  • 2 theelepels baking soda
  • 150 gram fijne kristalsuiker

Wat heb je nodig voor de ganache:

  • 75 gram pure chocolade
  • 100 ml slagroom

Bereidingswijze:

Deze taart is makkelijk te maken: meng eerst de droge ingrediënten en voeg daarna de natte ingrediënten toe. Mix 2 minuten op de hoogste stand. Stop in een voorverwarmde oven tot de taart gaar is.

Voor de ganache smelt je 75 gram pure chocolade au bain marie (gewoon een kommetje met chocolade laten zakken in een pannetje met een laagje heet water en rustig laten smelten op laag vuur) met 100 ml slagroom. Verdeel dit over de taart en versier eventueel met aardbeien en blauwe bessen.


2 reacties

  1. Lies geplaatst op november 9, 2020 Beantwoorden
    Klein maar toch belangrijk detail/vraagje, op hoeveel graden zet je de oven?
  2. Mimi geplaatst op oktober 15, 2023 Beantwoorden
    Op hoeveel graden en hoelang moet de ze taart gebakken worden aub?

Geef een reactie