Chocolate DripCake met vanillecrème

Chocolate DripCake met vanillecrème

DripCake gevuld met chocolade ganache en vanillecrème. En hoe vinden jullie hem, voor een eerste keer? Het recept van de Drip Cake (druppelcake) staat hieronder met uitleg hoe ik het heb gemaakt. Ik ben geen prof! Veel is er mogelijk, maar ik hou van simpel en lekker.

Ingrediënten cake (20cm bakvorm):

  • 3 eieren
  • 300 gr meel, gezeefd
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 NL theeglas suiker
  • 1 NL theeglas olie
  • 1 NL theeglas melk
  • 2 theelepels vanille aroma (optioneel, kan ook een ander aroma)

Ingrediënten ganache vulling (1 dag van te voren maken!):

  • 300 gram melk chocolade
  • 200 ml slagroom

Ingrediënten vanillecreme (vulling + afsmeren van de buitenkant):

  • 250 ml slagroom
  • 2 bakjes mascarpone (van 250 gr)
  • 1 zakje vanille suiker
  • 2 zakjes Klopfix
  • Vanille aroma (optioneel)

Extra:

  • 1 zakje chocoladeglazuur
  • Diverse chocolade of fruit ter versiering

Bereidingswijze:

Meng alles goed samen met een mixer tot een glad beslag. Oven voorverwarmen op 165 á 170 graden. Bak het af in het midden in de oven voor ongeveer 60 min. Spray je bakvorm in met bakspray en bedek het met bakpapier ook aan de zijkanten. Hoe groter de bakvorm hoe minder lang het in de oven moet. Ik heb een 20 cm bakvorm gebruikt zodat hij lekker hoog komt. Dit heb ik 2 keer gemaakt! Snijd elke cake door midden zodra hij is afgekoeld.

Voor de ganache vulling snijd je de chocolade in blokjes en doe je het in een diepe kom. Warm de slagroom op tot het bijna begint te borrelen. Doe het daarna bij de chocolade en laat het even 1 minuut staan en meng het dan goed samen tot 1 geheel. Nadat het afgekoeld is, doe je het in de koeling. De volgende dag mix je het even tot een soort van zachte crème. En klaar is je vulling.

dripcake-chocolate-vulling

Maak de vanillecrème door slagroom te mixen met 1 zakje Klopfix en 1 zakje vanille suiker. De mascarpone mix je los met 1 zakje Klopfix en 1 theelepeltje vanille aroma. Spatel de slagroom en de mascarpone goed samen tot 1 geheel.

Om de taart de drippen (druppelen) gebruikte ik zelf 1 zakje chocolade glazuur. Voor de versiering kan je zowel fruit als diverse chocolade gebruiken. Nu ga je de cake vullen!

Snij beiden cakes door tweeën. Vul elke cake met choco ganache. In het midden heb ik het gevuld met de vanille crème. Stapel de cakes op elkaar en haal alle kruimels weg. Smeer de cake af met de vanille crème. Doe dat eerst met een spatel. Doe het daarna in de koeling voor ongeveer 20 minuten. Doe er vervolgens een 2de laag vanille crème op. Pak dan een schraper en maak alles zo strak mogelijk. Dus ga langs je taart met de schraper zodat het egaal wordt.

dripcake-maken
Zet het daarna weer in de koeling. Maak je chocoglazuur alvast klaar voor gebruik en doe de inhoud in een spuitzakje. Knip er een klein puntje van af. Pak je taart en ga met de chocolade langs de uiteinde van je taart en druppel de chocolade. Laat het goed rusten in de koeling. Bereid alvast je fruit of chocolade (repen/koekjes/bonbons) voor.

dripcake-chocolate-recept

Gebruik je creativiteit om de chocolade/fruit op de taart te zetten. Verberg je minpunten van de taart met de chocolade/fruit. Gebruik voor het bevestigen wat vanillecrème of ganache crème. En klaar is je Chocolate Dripcake!

Check alle foto’s en lees alles goed door, ik heb geprobeerd om het zo goed mogelijk uit te leggen. Vragen mag altijd!

(Bron recept: Hanan El)


16 reacties

  1. Kaoutar geplaatst op juni 7, 2016 Beantwoorden
    Wauwww!! Wat goed en duidelijk uitgelegd. Ga hem zeker een keertje maken!!
  2. Mirjam geplaatst op juni 18, 2016 Beantwoorden
    Salamoe'alaikoem, Is de vanillecreme ook te gebruiken voor op cupcakes?
  3. Umm Sulaymaan geplaatst op juli 13, 2016 Beantwoorden
    Ik had hem gemaakt en hij was gelukt alhamdulillaah! De cake was bij al gaar na 45 min in de oven (hetelucht), mocht zeker niet langer bij mij Volgende keer ga ik het proberen met dezelfde vulling maar oreo's toegvoegen aan een deel van het beslag en daar de binnenkant meevullen en er ook aarbeien tussen leggen en de buitenkant besmeren met het vanille mengsel en mooi versieren met de chocoladeglazuur en aardbeien en oreo's ( in sha Allaah) ^^
  4. Aline geplaatst op augustus 31, 2016 Beantwoorden
    lijkt me een heerlijke taart even een vraag met meel bedoeld u bloem of zelfrijzend bakmeel
  5. Btissam geplaatst op september 10, 2016 Beantwoorden
    Je zegt dat je geen prof bent maar dit ziet er enorm proffesionneel uit wauw maashaallah
  6. Kim geplaatst op december 28, 2016 Beantwoorden
    Prachtig!! Wat bedoel je met NL theekopje? Klein of groot?
  7. susanne geplaatst op januari 27, 2017 Beantwoorden
    Wauw supermooi geworden! Ik wil deze graag maken dit weekend voor mijn vaders verjaardag. Maar wat bedoel je met een NL theeglas? Hoeveel ml ? Wil hem niet verpesten :D Alvast bedankt voor je reactie !
    1. Dounia geplaatst op januari 28, 2017 Beantwoorden
      NL theeglas met oor is 200 ml of 250 ml.
  8. Nimet geplaatst op februari 17, 2017 Beantwoorden
    Hoii, ziet er prachtig uit! Bak je 2 keer cake? En zo ja moet ik het beslag verdelen over 2 bakvormen of beslag verdubbelen? En ik heb een bakvorm van 18 cm is dat te klein?
  9. me geplaatst op februari 25, 2017 Beantwoorden
    Hoi liever, hoe hoog is je bakvorm? heb je hier trouwens een cake gebakken? mijne wordt nooit hoog ik bak altijd 2 of 3.
  10. fensiefair geplaatst op mei 3, 2017 Beantwoorden
    Hoihoi. Kan ik in plaats van olie ook roomboter gebruiken?
    1. Aya geplaatst op mei 3, 2017 Beantwoorden
      beste is gewoon olie gebruiken
  11. Suheyla geplaatst op mei 18, 2017 Beantwoorden
    Kan je het in de vriezer bewaren
  12. Amber Rupe geplaatst op april 14, 2020 Beantwoorden
    Hoi! Ik ga de taart ook maken. Moet ik het beslag per taart maken, of het beslag verdelen over 2 bakvormen!
  13. Carmen geplaatst op mei 8, 2020 Beantwoorden
    Is het recept met ingrediënten van de cake al voor twee keer of moet je dit zelf verdubbelen?
  14. T geplaatst op april 15, 2024 Beantwoorden
    De 3 ingrediënten kunnen allemaal op 200 of 250 gram en ml ? Vraagje als je de taart eerst smeert en dan nog een keer is de eerste laag dan niet te hard? Na dat je de 2e ronde gaat smeren is het dan wel egaal? Omdat je de eerste laag niet schraapt

Geef een reactie