Cinnamon Rolls (kaneelrollen)

Cinnamon Rolls (kaneelrollen)

Dit is echt 1 van mijn favoriete recepten. Wie heeft weleens cinnamon rolls uitgeprobeerd?

Ingrediënten voor het deeg:

  • 500 gram meel
  • 175 á 200 ml lauw melk
  • 50 gram gesmolten roomboter
  • 1 zakje gist van 7 gram
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 ei

Ingrediënten voor de vulling:

  • 75 gr roomboter (op kamer temperatuur)
  • 150 gr basterdsuiker
  • 50 gr suiker
  • 2 eetlepels kaneel

Ingrediënten voor de topping:

  • 1 pak Monchou
  • 1 eetlepel zachte roomboter
  • 150 gr poedersuiker
  • 4 eetlepels lauw melk

Bereidingswijze:

Pak een kom en doe de melk, gesmolten boter, 4 eetlepels suiker en het ei en erin. Roer het met een garde tot het 1 geheel word. Pak een kommetje, doe er wat lauw water in en een halve lepel suiker. Vervolgens doe je het zakje gist erbij. Wanneer de gist is opgelost doe je het bij de overige ingrediënten, roer het even door elkaar.

Nu doe je het meel beetje bij beetje erbij, goed kneden tot het 1 geheel wordt en je een soepel deeg hebt. Besmeer de kom met wat zonnebloem olie en leg het deeg erin. Bedek het met huishoudfolie en laat het rusten op een warm plekje voor ongeveer 2 uurtjes. Meng alvast de suiker, kaneel en basterdsuiker samen in een kommetje en leg het weg.

Wanneer het deeg gerezen is rol je het uit tot een vierkante stuk van ongeveer 1 cm dik. Besmeer het deeg met roomboter en bestrooi het met wat van het suiker/kaneel-mengsel. Rol het deeg dan helemaal op en snijd het vervolgende in ronde plakken. Je haalt er 16 stuks uit.

Zet de rolletjes in een ovenschaal en laat ze een uur rusten op een warm plekje. Besmeer ze daarna met gesmolten roomboter en bak ze op 175 graden voor ongeveer 30 minuten (ligt eraan wat voor oven je hebt).

Mix voor de topping alle ingrediënten goed met elkaar en giet het vervolgens over de kaneelrollen (als ze net uit de oven zijn gekomen). En dan genieten!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie