Cinnamon Rolls van Laura Vitale

Cinnamon Rolls van Laura Vitale

Vandaag heerlijke ‘fluffy’ Cinnamon Rolls gemaakt van Laura Vitale. Glazuur is het lekkerst hahaha. Oefff en vooral als ze net uit de oven komen! I ♡ Laura Vitale, wie kent haar niet? Het recept heb ik van het Engels naar het Nederlands omgerekend.

Ik heb zelf een keukenmachine gebruikt. Het lijkt lang om te maken, maar dat is alleen doordat jet het deeg 2 keer moet rijzen.

Ingrediënten:

  • 200 ml volle melk
  • 60 ml ongezouten roomboter, gesmolten
  • 1 zakje gist a 7 gram + 1 el suiker
  • 60 ml water warm (niet heet)
  • 1 ei
  • 1 theelepel zout
  • 500 gram meel/bloem
  • 60 ml ongezouten boter, gesmolten (om ze voor het bakken te bestrijken) *

Vulling:

  • 40 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 135 gr bruine basterd suiker
  • 50 gram fijne kristal suiker
  • 1,5 el kaneelpoeder

Topping:

  • 80 gr Monchou op kamertemperatuur
  • 1 el ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille aroma
  • 3 á 4 el warme melk

Bereidingswijze:

Pak een diepe kom en doe daar de warme water in. Doe daar 1 eetlepel suiker erbij. Strooi daar overheen de gist en laat het voor 2 á 3 minuten staan. Ondertussen ga je verder. Doe in de kom van je keukenmachine de melk-ei-gesmolten boter en het mengsel van je gist. Meng dat eerst goed samen.

Doe daarna de zout bij je bloem en doe de meel in 2 delen bij je mengsel. Laat het eerste deel goed samen mengen op een lagere stand en doe daarna de 2de deel erbij. Laat het goed kneden op een hogere stand voor 5 á 10 minuten.

cinnamon-rolls-laura-vitale-recept-fluffy
Neem een grote kom en besmeer het met wat zonnebloemolie. Maak een mooi bal van je deeg en doe het in de kom. Bedek het met vershoudfolie en zet het op een warme plek voor 1 á 1.5 uur tot je ziet dat je deeg is verdubbeld. Als je deeg is gerezen, bestrooi je een beetje bloem op je keukenblad en zet je het deeg er op. Omdat het deeg al zeer zacht is hoef je geen deegroller te gebruiken.

Maak met je handen de juiste grootte tot je een groot stuk deeg voor je hebt. Smeer daarop de zachte boter voor de vulling erop. Mix de basterdsuiker, fijne suiker en kaneel samen, strooi het daarna over je deeg. Wel goed verdelen en rol het deeg goed en voorzichtig op. Snijd het in gelijke stukken. Begin in het midden en daarvan neem je weer het midden etc. Je haalt er ongeveer 14 tot 16 stuks uit.

Neem een ovenschaal en besmeer die met zachte boter. Zet je cinnamon rolls er in en laat er een beetje ruimte tussen zitten. Bedek het weer met vershoudfolie en laat het weer rijzen voor 1 uur tot het verdubbeld is. Verwarm je oven op 170-180 graden (elke oven is anders) en neem je cinnamon rolls. Bestrijk ze met de *gesmolten boter en bak ze af voor 25 á 30 minuten. Laat ze even rusten en maak ondertussen het glazuur (topping). Doe de boter, monchou, vanille aroma en poedersuiker in de kom van je keukenmachine en laat het op een lage stand goed mengen.

Doe er dan elke 1 eetlepel warme melk bij tot je de juiste structuur hebt. Maak het niet al te vloeibaar, ongeveer 3 á 4 eetlepels. Drizzle het glazuur over je Cinnamon Rolls en ga er desnoods nog overheen met een spatel zodat elke plekje glazuur heeft. Warm zijn ze het lekkerst! Volgende dag kun je ze even opwarmen.

Liefs Nima

Bron: Laura Vitale


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie