Clafoutis van peren en frambozen

Clafoutis van peren en frambozen

Clafoutis van peren en frambozen. Een heerlijke Franse gebak dat als nagerecht wordt gegeten. Het wordt gemaakt met kersen, die worden overgoten met een beslag van eieren, melk, bloem en suiker. Sommige varianten bevatten ook gesmolten boter, room of ander soort fruit. Onderstaand recept komt van Solo.be.

Ingrediënten:

  • Frambozen
  • 4 zachte peren
  • 4 eieren
  • 125 g kristalsuiker
  • 125 ml room
  • 125 g bloem

Bereidingswijze:

Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd ze in blokjes of julienne van ongeveer een centimeter. Klop de eieren met de suiker luchtig in een kom. Roer de room erdoor, zeef de bloem en spatel hem er voorzichtig onder tot je een homogeen beslag krijgt. Neem een ronde taartvorm en bestrijk hem met wat boter en bloem, ik heb bakpapier gebruikt.

Schik de peren op de bodem en overgiet ze met het beslag, leg de frambozen erop. Bak de taart ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Haal de perenclafoutis uit de oven, verwijder de vorm en laat het afkoelen op een rooster. Snijd de taart in punten en serveer ze op dessertbordjes.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie