Couscoussalade met spinazie en feta

Couscoussalade met spinazie en feta

Couscoussalade met spinazie, walnoten, feta, gerookte zalm, peterselie en kikkererwten. Overigens kun je dit ook met kipfilet klaarmaken. Recept komt van Gewoonwateenstudentjesavondseet.nl.

Ingrediënten:

  • 100 gr spinazie
  • 1 klein blikje kikkererwten
  • 1 teen knoflook
  • 20 gr walnoten
  • 100 gr gerookte zalm of kipfilet
  • 150 gr couscous
  • Handvol peterselie
  • Feta

Bereidingswijze:

Als je gerookte zalm gaat gebruiken hoef je alleen de kikkererwten met knoflook te bakken samen met spinazie. Voor kipfilet lees hieronder voor het volledige recept. Bak de kip in een pan totdat het een beetje bruin kleurt. Haal uit de pan. Doe een nieuwe laag olie in de pan en bak hierin de kikkererwten met een uitgeperste teen knoflook.

Voeg vervolgens de spinazie toe en laat slinken en bak dan nog heel even de kip mee. Schenk wat kokend water op de couscous. En laat dit in 2 minuten wellen (ik maak de couscous volgens de Marokkaanse wijze). Roer de couscous vervolgens door de spinazie, kikkererwten en kip en voeg de rest van de ingrediënten toe: walnoten, feta, peterselie en top af met peper en zout. Klaar!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie