Crème Fraiche cake

Crème Fraiche cake

Nog even een keer deze super aanrader: de crème fraîche cake!

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 175 ml suiker
  • 175 ml olie
  • 175 ml melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 300 gr bloem (ongeveer)
  • Citroensap

Topping:

  • 2 bekers crème fraiche
  • Witte chocolade
  • Jam
  • Kokos

Bereidingswijze:

Mix eerst de eieren met suiker luchtig en voeg dan de olie en melk toe. Mix dit weer goed en voeg het zakje bakpoeder toe. Meng dit en voeg nu beetje bij beetje bloem toe tot je een normaal cakebeslag hebt. Ik heb het dit keer afgemeten en kwam op ongeveer 300 gram uit. Het kan wat meer of minder zijn. Voeg naar smaak citroensap toe en mix het.

Vet een bakvorm in en bestuif met bloem. Giet het beslag erin en zet in een voorverwarmde oven. Bak af op 160/170 graden (voor ongeveer een uur, afhankelijk van je oven) tot de cake goudbruin is. Check met een prikkertje of de cake gaar is. Het prikkertje moet er droog uitkomen.

Snijd de afgekoelde cake in tweeën en besmeer de binnenkant van de ene helft met een laagje jam en de andere kant met 1 blikje crème fraiche. Plaats de twee delen op elkaar en besmeer de bovenkant nu met het resterende blikje crème fraiche en strooi hier rijkelijk kokosrasp en geraspte chocolade op.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie