Crème patissiere cake

Crème patissiere cake

Crème patissiere cake, oftewel cake met banketbakkersroom. Hij is nog lekkerder als je hem een nacht in de koelkast laat staan en daarna pas aansnijdt. Als maatbeker wordt er een Danone bakje gebruikt, gooi deze dus niet weg. Hier meet je namelijk alles mee.

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 1 bakje Danone Activia vanille (bakje niet weggooien)
  • 2 bakjes suiker
  • 1 half bakje zonnebloemolie
  • 3 bakjes meel
  • 1 zakje bakpoeder
  • Schil van een halve citroen + klein beetje citroensap

Vulling koffie:

  • 350 ml koffie
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels crème patisserie of maïzena

Vulling Raibi:

  • 3 Raibi Jamila (verkrijgbaar bij Marokkaanse slagers) of gebruik 350 ml Fristi
  • 2 eetleples créme patisserie of maizena

Topping:

  • 350 ml melk
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels crème patisserie of maïzena

Extra:

  • Gemalen amandelen ter versiering

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de eieren en suiker eerst tot een lichtgeel mengsel. Voeg daarna de rest van de bakjes toe. Vet de bakvorm (van 28cm) in met boter en besprenkel het met meel. Zet nu de oven op 160 graden, bak de cake tot hij goudbruin is. Steek in het midden van de cake een mes. Als de mes er droog uitkomt, is de cake klaar.

In de tussentijd kan je de koffie klaar maken als je van plan bent om de koffievulling te maken. Twee eetlepels koffie is genoeg, anders is de smaak sterk. Stort de cake eruit en laat het goed afkoelen. Snijd horizontaal door midden. Mix de koffie, suiker en crème patisserie in een pannetje op een lage vuur (of Raibi met crème patisserie voor een Raibi vulling).

Roer het ongeveer 3 minuten tot er een papje ontstaan. Haal het dan van het vuur af en smeer het snel over de bodem van de cake. Doe de andere cake helft hierop. Voor de topping mix je melk, suiker en crème patisserie in een pannetje en kook je het voor ongeveer 3 minuten op een laag vuurtje tot er een papje ontstaan.

Smeer dit snel over de bovenkant van de kant en strooi er eventueel wat gemalen amandelen overheen. De bereiding klinkt veel, maar in maximaal 1 uur heb je een heerlijke cake met banketbakkersroom op tafel.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie