Crispy Fishburger

Crispy Fishburger

Cripsy Fishburger naar het recept van ‘Keuken van Red Flower’. Ik zeg: Lekker! Echt eens maken. De vis is zacht van smaak en niet machtig of pittig. Ik ga wel de volgende keer echte hamburger broodjes doen, dan sesambolletjes wat ik nu heb gebruikt. Ik heb niet 4 maar 12 stuks gemaakt, het gaat mee naar mijn schoonouders In shaa Allah.

Wil je geen chips (Doritos) gebruiken? Gebruik dan cornflakes die je dan ook grof klein maakt.

Ingrediënten voor 4 hamburgers:

  • 1 pak hamburgerbroodjes
  • 1 pak koolvisfilet (4 blokken)
  • 1 zak Doritos Sweet chilli pepper, grof kleingemaakt
  • Kipkruiden (ik gebruik zelf die van Silvo)
  • Meelpapje
  • Italiaanse kruiden
  • Tartaarsaus of ravigotesaus
  • (IJsberg)sla, in reepjes
  • Cheddarkaas
  • Paneermeel
  • Zwarte peper

Bereidingswijze:

Allereerst: ontdooi de koolvis niet! Doe je dit wel, dan zal de vis kruimelen tijdens deze handelingen en dan word het een heel gedoe, want niks blijft goed plakken. Meng de kipkruiden met een beetje peper en Italiaanse kruiden. Het gaat om de smaak, dus schrik niet van de ‘kip’kruiden ;)

Voor het meelpapje meng je wat meel met water tot een middelmatig dik beslag. Dompel de 4 blokken vis in het meelpapje en bestrooi aan beide kanten de vis met het kruidenmengsel. Haal de vis door het paneermeel heen en dompel de vis weer in het meelpapje.

Bestrooi de vis nu met de Doritos, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven af op 170 graden voor ongeveer 25 á 30 minuten. Steek een mes in de vis bij 25 minuten, als die er droog uitkomt is je visburger gaar. Zo niet, dan laat je het nog een minuut of 5 verder bakken. Baktijd kan verschillen, want elke oven is anders!

Bouw de visburger op met de hamburgerbroodjes, sla, cheddar, doritosburgers en tartaar- of ravigotesaus. Eet smakelijk – Besa7a!

Liefs Nima


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie