Croissants

Croissants

Ingrediënten:

  • 250 gr bloem
  • 175 ml lauwe melk
  • 2 el suiker
  • snufje zout
  • 7 gr gist
  • 125 gr zachte roomboter
  • ei (voor bestrijken)

Bereidingswijze:

De meel in je kom doen de suiker en de gist en de zout en een eetlepel van je boter (rest bewaren voor later)erbij doen mengen alles en dan de melk kneed hier een een zacht soepele deeg van als nog te plakkerig is doe er meer bloem bij tot die goed is!

Maak hier een bol van en doe in je bak en zet in koelkast voor zon 30 minuten. Daarna kneed je je deeg op je bestoven aanrecht nog keer, daarna beetje uitrollen als een vierkant en met een scherp mes een kruis in snijden. Het deeg uitrollen en telgena 90 gr draaien in het midden wat dikker laten.

10665102_360178084189103_8893292160276910876_n

De rest van je Roomboter op je kruis leggen in dikke plakken, de hoeken erover vouwen zoals een envelop en deeg wat aandrukken op de boter nu heb je een vierkant, die moet je gelijkmatig uitrollen tot een rechthoek steeds met bloem bestuiven.

Niet te hard drukken zodat die niet barst. Nu zo vouwen dat je 3 lagen krijgt dus onderkant naar midden en de bovenkant ook naar midden en dan dichtklappen , leg je lap op een dienblad bekleed met bakpapier en leg weg in koelkast voor 10 minuten. Haal je lap uit koelkast en rol weer uit tot een grote rechte en weer dicht klappen zoals hier boven leg weer 10 min in koelkast

En dit herhaal je nog een keer! En leg weg voor 10 min in koelkast. Haal uit koelkast en bestuif je werkplek en rol uit tot een lap van ongeveer 20 x 35 cm. Dan de rechthoek door midden snijden en snijd er dan 3 hoeken van.

10959001_360178100855768_4562390922129524742_n

Rol de deeg 3 hoeken vanaf de brede kant goed strak op zorg dat puntje onderop ligt vorm er croissantjes werk alles zo af en leg ze op je bakplaat laat ze 1 uur rijzen tot ze verdubbeld zijn en bestrijk met ei verwarm je oven voor op 200. Gr en bak ze in ongeveer 15 min af!!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie