Curry met kikkererwten en kip

Curry met kikkererwten en kip

Curry, zo lekker, smaakvol en een lust voor het oog! Je krijgt er echt geen genoeg van. Om maar te zwijgen over die heerlijke geuren in je keuken… ;)

Ingrediënten voor curry met kikkererwten en kip:

  • 3 kippenbouten, gehalveerd
  •  2 uien, gesnipperd
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 cm geraspte verse gember
  • 3 volle theelepels Kerrie Masala
  • 1 volle theelepel kurkuma
  • Zout
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • Olijfolie
  • 1 rode verse peper
  • 1 bos koriander
  • 400 gram kikkererwten uit blik (of bruine bonen)
  • 1 gele paprika, in grove stukken
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 ml water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 eetlepel tomatenpuree

Bereidingswijze:

Braad de gehalveerde kippenbouten in wat olijfolie tot het vel mooi goudbruin kleurt. Strooi wat zout over de bouten. Ondertussen ga je aan de slag met de currypasta. Meng in een keukenmachine de helft van de koriander, de twee uien, knoflooktenen, kippenbouillon, gember, kerrie massala, kurkuma, rietsuiker, de rode peper en flinke scheut olijfolie. Deze ingrediënten maal je fijn tot een gladde currypasta.

Haal de kippenbouten uit de pan en zet opzij. Voeg nu de paprika en kikkererwten toe aan het braadvet in de pan. Lepel er de currypasta bij en de tomatenpuree. Blijf goed roeren. Vervolgens blus je het geheel af met de kokosmelk en water. Voeg de kippenbouten weer toe.

Kook de curry in 35 minuten gaar. De saus zal indikken. Serveer met witte rijst en garneer met koriander (en/of verse munt). Delicious!

Tip:

– Vervang de kippenbouten ook eens door lamsbout.


1 reactie

  1. Nicole geplaatst op juli 1, 2023 Beantwoorden
    1 kippenbouillon. 1 liter?

Geef een reactie