Dadel cheesecake

Dadel cheesecake

Dadel cheesecake made by Maysaa, m’n dochter.

Ingrediënten:

  • 200 gram Digestive koekjes (of een andere koek)
  • 100 gram gesmolten roomboter
  • 10 dadels, fijngemalen

Cheese-beslag:

  • 3 eieren
  • 150 gram suiker (liever basterdsuiker)
  • 600 gram Monchou (roomkaas)
  • 2 eetlepels bloem
  • 125 gram crème fraîche
  • 1 tl vanille aroma (rasp van een sinaasappel of citroen kan ook)
  • 10 fijngesneden dadels

Bereidingswijze:

Maal de koekjes fijn en meng dit met de dadel en gesmolten boter. Bekleed een springvorm met bakpapier en maak een bodem van de koekjes mix. Druk dit aan met een eetlepel en leg dit voor 15 minuten in de koelkast zodat dit harder wordt. Maak nu het beslag. Mix de eieren en voeg hierbij de suiker. Mix even door en voeg hierbij de aroma en meel.

Voeg nu de crème fraiche toe en mix mee. De monchou kan het beste met een garde gemixt worden om het niet vloeibaar te laten worden. Met een mixer gebeurt dit namelijk snel. Spatel als laatste de fijngesneden dadels erdoor en giet over de bodem. Bak dit ander half uur op 120 graden. Laat dit in een gesloten oven nog 3 uur afkoelen om inzakken te voorkomen.

Hierna nog zeker 6 uur in de koelkast laten opstijven voor het consumeren. Garneer met wat caramel, dadels, kokos of wat je wil.

Bon apetit,

Zahira Belqacemi


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie