Donuts met jam uit de oven

Donuts met jam uit de oven

Recept voor Amerikaanse donuts uit de oven gevuld met jam. Je kunt ze ook vullen met chocolade of banketbakkersroom. Voor dit recept gebruik ik de zelfrijzend meel van de Albert Heijn.

Ingrediënten:

  • 500 gr zelfrijzend meel
  • 350 ml lauwe melk (kan ook iets meer of iets minder, ligt aan je meel)
  • 1 zakje gedroogde gist (ik gebruik die van Dr.oetker)
  • 4 eetlepels olie
  • 2 eigeel
  • 1 tl vanille aroma
  • Snufje zout
  • 80 gr suiker

Extra:

  • Potje jam (naar keuze)
  • 50 gr roomboter
  • Spuitzak
  • Suiker

Bereidingswijze:

Doe alle benodigdheden in een kom, behalve de melk. Tijdens het kneden giet je steeds een beetje melk erbij. Het deeg moet een beetje plakkerig zijn dat het aan je vingers blijft plakken, maar niet te plakkerig. Het deeg moet lekker zacht zijn. Als het deeg super goed gekneed is laat je hem rijzen totdat hij zich verdubbelt.

Doe daarna het deeg op het aanrecht en strooi er een beetje bloem op. Daarna rol je hem uit met een deegroller tot een grote vierkante bodem. Let op! Hij mag niet te dun zijn, hij moet juist dik blijven.


Daarna maak je met een grote ring/glas vormpjes net als bij donuts (in het midden maak je geen gaatje). Dan laat je dit afgedekt met een theedoek lang rijzen, echt meer dan een uur lang. Tot de ronde bodempjes zich verdubbelen. Dan bak je ze op 170 graden in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Je hoeft ze niet te bestrijken met olie of ei geel.

Intussen tijd smelt de boter in een pannetje. Haal de bollen uit de oven en bestrijk de bovenkanten met de gesmolten boter. Dep de bovenkant daarna in suiker. Als je hiermee klaar bent dan maak je 1 voor 1 een gat in de donut’s met een mes of met een keuken stok. Met een spuitzak die gevuld is met jam kun je die gaatjes vullen. Lekkere donuts met jam uit de oven!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie