Drumsticks met citroen en olijven

Drumsticks met citroen en olijven

Recept voor Marokkaanse drumsticks met citroen en olijven.

Ingrediënten:

  • Drumsticks
  • Ingemaakte citroenen
  • Groene olijven zonder pit
  • Gemberpoeder of verse gember
  • Saffraanpoeder
  • 1 kip bouillonblokje
  • Beetje smen (optioneel)
  • Uien, fijngesneden (beetje veel van gebruiken)
  • Koriander, gesneden
  • Peterselie, gesneden
  • Zonnebloemolie
  • Zout en peper
  • Olijfolie
  • Kurkuma

Bereidingswijze:

Doe olijfolie en zonnebloemolie in een pan. Doe de drumsticks erin samen met de gesneden ui, peterselie en koriander. Doe daarbij de kruiden erbij en zet dan pas het vuur aan. Laat het zachtjes pruttelen en doe dan het bouillonblokje erbij. Je zal merken dat het zelf de vocht aanmaakt.

Snijd de ingemaakte citroenen door drieën of vieren. Die leg je er het laatste half uurtje bij. De olijven kook je eerst even in wat water, zodat het zout een beetje verminderd. Dan meng je het bij de rest van de ingrediënten.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie