Dubbele karamelkoekjes

Dubbele karamelkoekjes

Deze koekjes hadden jullie nog tegoed, had ze met kerst gemaakt en het recept nog niet geplaatst. Deze koekjes maakte ik jaren geleden voor het eerst uit een van mijn kookboeken uit Marokko. Ik heb het recept wel aangepast aan normale hoeveelheden. In plaats van gewone gesmolten chocolade kun je ook gesmolten chocolade mengen met wat boter en dat wat laten opstijven. Dan kun je er kleine toefjes van spuiten in de opening. Voor de vulling gebruik ik nu bebogeen, maar je kunt ook een blikje gecondenseerde melk tot caramel koken.

Ingrediënten voor ongeveer 30 karamelkoekjes:

  • 125 gr boter
  • 100 gr suiker
  • 1 ei
  • 3 el zonnebloemolie
  • 400 gr bloem
  • 1 eigeel
  • Kommetje amandelen
  • Paar eetlepels bebogeen
  • 75 gr pure of melkchocolade

Bereiding:
Mix de suiker met de boter tot een creme. Mix de olie en het ei erdoor en voeg dan de bloem toe. Meng tot een zacht deeg. Laat dit verpakt in plastic een uur in de koelkast rusten. Rol het dan dun uit en steek er rondjes uit met een uitsteker. Bij de helft van de rondjes steek je nog een klein rondje in het midden uit (bijv. met een appelboor). Hierdoor krijg je voor de helft rondjes en voor de helft ringetjes.

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie