Duizend gaten pannenkoek (Beghrir)

Duizend gaten pannenkoek (Beghrir)

Recept voor duizend gaten pannenkoek (beghrir).

Ingrediënten:

  • 200 gr bloem
  • 100 gr fijne griesmeel (smida)
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel droge gist
  • 1/2 theelepel zout
  • Lauw water (ongeveer 400ml)

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten samen en laat het ongeveer 40 minuten rijzen (ik laat het beslag in de oven rijzen). Na het rijzen bak je de baghrir in een pan. Ik gebruik een Tefal pan.

De pan dien je niet voor te verwarmen, maar het beslag giet je met een lepel in een koude pan. Bak het op hoog vuur. Na elke bakbeurt spoel je de buitenkant van de pan onder koud water af. Als alle begrir klaar is dien je het op met olijfolie of boter en honing.


1 reactie

  1. noadina geplaatst op mei 7, 2020 Beantwoorden
    Hoi, De baghrir beslag was echt veelste dik en had het 30min laten rijzen waardoor ik dikke pannenkoeken kreeg met niet allemaal gaatjes. Weet je misschien hoe dat komt? Want de smaak was echt perfect en heerlijk het eerste echte recept heb ik eindelijk gevonden.

Geef een reactie