‘Eid Mubarak’ Maltesertaart

‘Eid Mubarak’ Maltesertaart

One Sweet Day #eidmubarak. Hieronder het recept voor de Maltesertaart, het oorspronkelijke recept komt van Culy.nl.

Ingrediënten voor de cake:

  • 300 gram boter
  • 300 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 5 eieren
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 75 gram cacaopoeder
  • 3 eetlepels Nesquickpoeder
  • 200 ml volle melk

Ingrediënten voor het glazuur:

  • 100 gram boter
  • 125 gram pure chocolade
  • 50 gram Nesquickpoeder
  • 350 gram poedersuiker
  • 4 eetlepels melk
  • Maltesers ter garnering

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 180 graden en beboter twee springvormen met een doorsnee van 20 centimeter. Klop de boter en suiker samen tot je een luchtig mengsel hebt en voeg vervolgens één voor één de eieren al kloppend toe.

eid mubarak chocoladetaart maltesers

Voeg de bloem, cacao, Nesquikpoeder en melk toe. Verdeel het mengsel in twee delen en giet in de springvormen, bak de cakes in 45 minuten gaar of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cakes 10 minuutjes afkoelen en haal ze uit de vorm om verder af te koelen. Smelt de boter, chocolade en Nesquikpoeder samen in de magnetron. Mix er de poedersuiker en melk door.
Maak de taart door de helft van het glazuur tussen de twee cakes te doen en de rest bovenop. Garneer met maltesers.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie