Filodeeg sigaartjes gevuld met amandelen

Filodeeg sigaartjes gevuld met amandelen

Filodeeg sigaartjes gevuld met amandelen. Lekker voor bv. de Ramadan of het Suikerfeest. Filodeeg is te koop bij de Turkse of Marokkaanse winkel!

Ingrediënten:

  • 1 rol filodeeg
  • 600 gr amandelen
  • 150 gr gemalen suiker
  • oranjebloesemwater
  • 2 tl kaneel
  • 50 gr gesmolten boter
  • 2 bolletjes Arabische gom

Extra:

  • zonnebloemolie om de amandelen in te bakken
  • 100 ml zonnebloemolie om de vellen te besmeren
  • 500 ml honing
  • 150 gr geroosterde amandelschaafsel of sesam

Bereidingswijze:

Het beste kun je een avond van te voren zorgen dat je de amandelen in water heb laten koken. Pel ze en laat ze uitlekken, daarna verwarm je wat olie bak je de amandelen goudbruin tot ze lekker krokant zijn. Laat ze goed uitlekken en ga dan verder, dit scheelt een hoop tijd!

Als ze goed uitgelekt en droog zijn mix je de amandelen in een koffiemolen. Doe als alles gemalen is in een bak, voeg de kaneel en suiker toe. Dit maal je dus ook anders gaat het knarsen, niet lekker! Dan doe je de gesmolten boter erbij en de mazhar (oranjebloesemwater) heel klein beetje, meng alles goed. Doe de oranjebloesem erbij tot je een mengsel hebt dat niet papperig is waar je mooie balletjes van kan draaien. Dus opletten, echt beetje voor beetje erbij doen!

10930120_356416821231896_2156438468789295234_n

Vorm nu staafjes van 6 cm en leg ze op een bord. Pak dan je filodeeg en klap die open, besmeer met wat olie en snijd nu repen van 8 cm. Leg er een amandelstaafje op, vouw dan de onderkant van je deeg over je rolletje en vervolgens vouw je de zijkanten naar binnen net als een loempia. Rol je rolletje netjes en strak op en besmeer weer met wat olie. Werk de rest zo allemaal af en leg ze daarna op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Verwarm je oven voor op 200 graden. Doe ondertussen honing in een pannetje, warm het op en maak de balletjes Arabische gom (meska hora) fijn en doe in de honing. Bak je rolletjes af en als ze mooi goudbruin zijn doop je ze meteen in de warme honing. Laat ze in een vergiet uitlekken, daarna bestrooien met de geroosterde amandelschaafsel!

 


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie