Flammkuchen met rode ui, geitenkaas en honing

Flammkuchen met rode ui, geitenkaas en honing

Flammkuchen: flinterdunne ringetjes rode ui, rozemarijn, geitenkaas en honing op een dunne knapperige bodem. Yummie. Hou je van geitenkaas moet je deze zeker eens proberen.

Ingrediënten voor het deeg:

  • 200 gram bloem
  • 2 el zonnebloemolie
  • 125 ml water
  • snufje zout

Topping:

  • 200 ml crème fraîche
  • 3 rode uien, flinterdunne halve ringetjes
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 3 el verse rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
  • zwarte peper en zout
  • honing

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 250 graden boven en onderwarmte. Kneed een deegje van de bloem, olie, water en zout. Rol dit uit tot een dunne rechthoekige lap. Meng de creme fraiche met een beetje zout. Smeer dit uit over de lap deeg. Beleg met de ringetjes rode uien en geitenkaas. Maal hier wat zwarte peper over, bestrooi met 3 el verse gehakte rozemarijnnaaldjes. Plaats in de oven en bak 15 á 20 minuten totdat je ziet dat de randjes bruin beginnen te worden en de kaas gaat smelten. Laat er met de lepel in dunne straaltjes wat honing overheen lopen. Heerlijk!!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie