Frambozen kokos plaatkoek

Frambozen kokos plaatkoek

Recept voor raspberry coconut slices, oftewel frambozen kokos plaatkoek. Ze zijn echt delicious. De bakvorm is 20× 30 cm.

Voor de koek/cake:

  • 280 g boter, op kamertemperatuur
  • 160 g kristalsuiker
  • 400 g bloem
  • 1 tl bakpoeder (eventueel)
  • 120 g geraspte kokos
  • Koud water om te binden

Voor de vulling:

  • 300 g frambozen
  • 200 g frambozenjam

Voor de topping:

  • 2 grote eieren
  • 90 g suiker
  • 120 g havermoutvlokken
  • 30 g amandelschaafsel
  • 30 g geraspte kokos
  • Scheutje room (eventueel)

Bereidingswijze:

Kneed voor het deeg alle ingrediënten met elkaar en voeg als laatst wat koud water toe. Druk dit goed aan in de bakplaat en bak het voor ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden.

raspberry coconut slice

Intussen kun je de ingrediënten voor de kruimellaag met een spatel mengen. Als het wat dikkig is kan je melk of room toevoegen.

Wanneer je de plaatkoek uit de oven haalt, smeer je er eerst jam op. Doe er dan de frambozen op en verdeel als laatst de kruimellaag erop. Bak dit voor nog 15 minuten op 180 graden in de oven.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie