Frambozentaart met banketbakkersroom

Frambozentaart met banketbakkersroom

Mijn allerliefste buren zijn terug van vakantie. Ze verdienen een lekker taartje. Het recept komt van SimKookt.nl.

Ingrediënten:

  • 1 rol zanddeeg
  • 2 doosjes frambozen
  • poedersuiker

Banketbakkersroom:

  • 4,8 dl melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 115 gram suiker
  • 30 gram maizena
  • 3 eidooiers
  • 1 ei

Bereiding:
Rol het deeg uit en bekleed een lage bakvorm. Bak de bodem zoals aangegeven op de verpakking. Haal uit de oven en laat afkoelen. Breng ondertussen de melk op matig vuur aan de kook in een zware pan en voeg het vanille-extract toe. Klop in een kom de suiker, maïzena, eidooiers en het ei glad. Als de melk zachtjes kookt, giet je de helft van de melk bij het eimengsel. Giet het eimengsel daarna weer in de pan bij de rest van de melk. Zet de pan op matig vuur en roer het mengsel met een garde of pollepel. Roer goed over de bodem van de pan zodat daar geen banketbakkersroom achterblijft die kan verbranden.

frambozentaart-met-banketbakkersroom-2

Zodra de banketbakkersroom kookt en indikt, giet je hem in een kom. Dek af met plastic folie en zorg dat de folie het mengsel raakt, zodat er geen vel ontstaat. De room is 4 dagen houdbaar in de koelkast Wordt hij stijf, dan kun je hem met de hand of mixer loskloppen. Smeer de room op de bodem van de frambozentaart uit en druk de frambozen in de room. Bestrooi met een beetje poedersuiker. En eventueel witte chocoladekrullen.


1 reactie

  1. Aya geplaatst op november 3, 2015 Beantwoorden
    Echt mooi! Lijkt me ook lekker

Geef een reactie