Franse croissant gevuld met chocola

Franse croissant gevuld met chocola

Ontbijtje met zelfgemaakte croissantjes gevuld met chocolade. Ze zijn de volgende dag nog gewoon heerlijk zacht!

Ingrediënten:

  • 500 gr bloem
  • 2 glazen lauwwarme melk
  • half glas olie
  • 1 zakje gist
  • 1 theelepeltje bakpoeder
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • reep chocolade

Bereidingswijze:

Activeer de gist door deze te vermengen met 2 eetlepels warme melk en wat van de suiker. Laat dit voor ong 10 min staan tot het schuimt.
Meng dan de melk, olie, suiker en zout. Giet er de gist bij.

Neem nu de bloem en voeg beetje bij beetje toe tot je een samenhangend plakkerig deeg hebt. Kneed dit ff door en laat luchtdicht rijzen tot het verdubbelt is (ong een uur).

Kneed de lucht uit het deeg en verdeel het in 8 bolletjes. Strooi wat bloem op de tafel en rol 1 van de bolletjes uit tot een dunne cirkel. Besmeer dan royaal met roomboter en rol dan het volgende bolletje uit en leg op de voorgaande en besmeer die weer met boter. werk zo alle bolletjes af. Op de laatste smeer je geen boter op de bovenkant!

franse-croissant-zelf-maken-recept-chocolade

Leg het deeg nu in de vriezer tot de boter hard is geworden. Neem hem dan uit de vriezen en rol het deeg dunner uit. Snijd vervolgens in 16 punten, leg wat chocola op het brede deel en rol ze op tot een croissant.

Besmeer ze met ei en bak ze af tot ze mooi goudbruin zijn.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie