Garnalen-groente salade

Garnalen-groente salade

Recept voor een garnalen-groente salade. Mooi en lekker om te serveren op feestje of speciale gelegenheden!

Ingrediënten:

  • 400 gram middelgrote rose garnalen
  • 1 kilo aardappelen
  • 1 kom rijst
  • 1/2 pot augurken
  • 5 wortels
  • 1 potje gesneden zwarte olijven
  • 1 blikje mais

Dressing:

  • 1/2 Senseo-kopje room
  • 7 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels ketchup
  • Zout naar smaak

Versiering:

  • Sla
  • Avocado
  • Tomaat
  • Komkommer
  • Mini maiskolfjes
  • Gedroogde sla kruiden
  • Mayonaise

Bereidingswijze:

Kook de aardappelen en prak deze fijn. Kook de rijst en voeg dit bij de aardappel en laat het afkoelen. Hak de augurken fijn in de keukenmachine. Kook de wortels en laat het afkoelen. Hak deze ook fijn in de keukenmachine. Doe de augurk en wortels bij het aardappelen-rijst-mengsel. Voeg hierbij de olijven, mais en garnalen. Maak de dressing aan en meng dit door het salade-mengsel.

Doe de salade in een bord en smeer de bovenkant met mayonaise. Maak met een vork een versiering zoals op de foto. Strooi er gedroogde sla kruiden op. Versier de rand met sla, gesneden tomaat, maiskolfjes, komkommer en avocado. Laat dit goed koelen in de koelkast. Heerlijke, smaakvolle salade.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie