Gebakjes met kersen en pudding

Gebakjes met kersen en pudding

Recept voor gebakjes met kersen en pudding. Hoeveelheid is per kleine stuks, ik heb deze hoeveelheid maal 3 gedaan.

Ingrediënten deeg:

  • 40 gram bloem
  • 30 gram boter
  • 75 ml water
  • Zout
  • 1 ei

Extra:

  • 300 gram pure chocolade
  • 200 ml slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • Afgekoelde kookvla van 250 ml melk (desnoods kan je ook een klein potje kant-en-klare vla nemen)
  • 1 pot Jonker Fris kersen vlaaivulling

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Zeef de bloem met het zout boven een kom. Smelt de boter op een laag vuur met 75 ml water. Breng dit aan de kook en haal de pan van het vuur. Schep in één keer alle bloem erbij en roer goed met een houten lepel.

Klop het ei los en schenk het geleidelijk en al roerend bij de bloem. Als het beslag er soepel en glanzend uitziet, zit er genoeg ei in. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep 4 bergjes deeg erop. Ik heb met een ijslepel telkens 2 bolletjes op elkaar geplaatst. Laat veel ruimte tussen de bergjes.

Bak de 4 soezen midden in de oven in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin. Laat de soezen helemaal afkoelen. Breek intussen de chocolade in blokjes en laat ze op een heel laag vuur (au bain marie) smelten. Doop de bovenkanten van de soezen in de chocolade en laat de chocolade stollen.

Snij het hoedje van de soezen af. Doe er 2 koffielepels kersen in en een eetlepel vanillevla. Spuit rond af met slagroom en plaats het hoedje erop dat je in de chocolade gedompeld hebt.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie