Gebakjes met macadamiavulling

Gebakjes met macadamiavulling

Vandaag gebakjes met macadamiavulling gemaakt. Voor dit recept wordt er een Nederlandse theeglas met oortje gebruikt. Zorg ervoor dat de eieren op kamertemperatuur zijn (doe dit altijd als je een cake maakt).

Voor de cake:

  • 4 eieren
  • 1 glas melk
  • 1 glas olie
  • 1 glas suiker
  • 2 glazen bloem
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • Citroensap

Vulling en afwerking:

  • 250 gr mascerpone
  • 200 ml slagroom
  • 1 zakje Klopfix
  • Macadamia pasta (merk: Deluxe van de Lidl. Je kunt ook een andere pasta of smaak gebruiken)

Topping:

  • 200 ml slagroom
  • 1 zakje Klopfix
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Kleurstof

Bereidingswijze:

Mix de eieren samen met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig. Voeg vervolgens de olie en melk toe en mix weer even door. Als laatst doe je er de bloem en bakpoeder bij en wat citroensap. Mix dit tot een mooi cakebeslag en giet in een ingevette bakvorm van 26cm. Bak af op ongeveer 165 graden, voor 3 kwartier á 1 uur (blijf de cake controleren).

gebakjes-macadamiavulling

Klop de mascarpone egaal in een kom. In een andere kom klop je de slagroom samen met de klopfix stijf. Voeg dan wat van de slagroom bij de mascarpone en meng dit met een lepel door elkaar. Voeg vervolgens de resterende slagroom toe totdat je een egaal geheel hebt. Doe er nu de macadamia pasta bij. Voeg eerst 2 eetlepels toe en proef dan of het naar smaak is (maak de vulling niet al te zoet, dan wordt het een zwaar geheel).

Neem dan de cake. Snijd deze door tweeen. Smeer een royale laag (ongeveer 2/3e deel) van de vulling op 1 van de delen cake en stapel het tweede deel erop. Het resterende deel smeer je op de zijkanten en bovenkant van de cake. Strijk dit zo glad mogelijk. Laat dit even staan. Vervolgens snijd je de cake in blokjes, ruitjes, punten of rechthoekjes en ga je door met de topping.

Klop de slagroom samen met de klopfix en vanillesuiker stijf. Voeg dan wat druppels kleurstof toe en meng goed. Vul een spuitzak en spuit op elke stukje gebak een mooie toef. En dan is het een kwestie van smullen!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie