Gebakken rijst met kip en garnalen

Gebakken rijst met kip en garnalen

Gevloerd door de griep, maar toch een snelle gebakken rijst met gewokte kipfilet, garnalen en roerbakgroente gemaakt in zoet zure saus. Overigens heb ik even geluk gehad dat ik m’n eigen saus nog had, maar ik vond het Go-Tan flesje erbij leuk staan aangezien het dezelfde smaak geeft. Ik nuttig geen alcohol, dus heb ik het flesje meteen weggegooid. Als je geen alcohol gebruikt, koop dus NIET Go-Tan wok sweet & sour sauce.

Benodigdheden:

  • 4 eetlepels arachide-olie/zonnebloemolie
  • 300 gram basmati rijst (gekookt)
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 3 eetlepels azijn
  • 2 groentebouillon blokjes
  • 3 eetlepels suiker
  • 1,5 eetlepel maizena (opgelost met 3 schepjes water)
  • 250 gram kipfilet
  • 250 garnalen (gamba’s), ontdarmd en gepeld
  • Halve rode paprika, in blokjes
  • Halve groene paprika, in blokjes
  • 1/4 spitskool, fijngesneden
  • Gerookte paprika poeder
  • Gemalen zwarte peper
  • Klein stukje gember
  • 2 teentjes knoflook, fijngeperst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel zoete sojasaus
  • 1 takje lente-ui, in plakjes

Bereidingswijze:
Snij de kipfilet in reepjes en kook het even voor, zo ook de garnalen. Verhit een wok met olie. Doe de uien en paprika in de pan en bak het even gaar. De knoflook bak je daarna kort mee en doe de kipfilet en garnalen erbij. Bouillon blokje erbij en de eetlepel zoete sojasaus. Voeg de spitskool en lente-ui erbij en even 1 minuutje meebakken.

Verhit een steelpannetje met een beetje water (50 ml) en breng de azijn en suiker aan de kook. Als de suiker is opgelost, doe je de ketchup en tomatenpuree erbij. Daarna doe je al roerend het maizena papje erbij. Goed roeren en zet het vuur uit.

Doe de saus in de wok bij de garnalen, kipfilet en groente. Bak alles even goed samen. Doe daarna de gekookte rijst erbij. Breng op smaak met wat zwarte peper en zout. Eventueel extra ketjap (zoet of zout, wat je net zelf lekker vindt). Even goed bakken tot alles goed droog is. Zet het vuur uit. Serveren met kroepoek is lekker.

Eet smakelijk!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie