Gebakken spicy gamba’s

Gebakken spicy gamba’s

Deze gebakken Spicy Gamba’s zijn zooooo lekker met brood, rijst, pasta of bami. Alles gewoon, maar met een simpel stukje brood is het lekkerst. Dit is snel gemaakt en het lekkerst als het warm uit de pan komt. Heerlijk voor iftar met brood en een lekkere verfrissende mojito erbij.

Benodigdheden:

  • 500-1000 gram grote tijgergarnalen (ontdarmd en gepeld)
  • +/- 7 el olijfolie/wokolie/kokosolie
  • +/- 4 sjalotjes, fijngesneden
  • 5 á 6 teentjes knoflook, geperst
  • +/- 5 el chilisaus
  • 1/2 theelepel gedroogde chilivlokken
  • 1 of 2 fijngemalen rode rawits (let op: ze zijn heet)
  • 1/2 tl fijngemalen zwarte peper
  • 6 el sojasaus
  • 1/2 groente- of kipbouillonblokje
  • Koriander/peterselie/selderij (wat je zelf lekker vindt, maar ik vind koriander super lekker erbij)

Bereidingswijze:

Kook de garnalen +/- 2 minuten in water. Giet ze daarna af in een zeef. Zet een ruime wok op met de gewenste olie en fruit hier de uien en knoflook in. Doe dan de garnalen erbij en alle kruiden (behalve de selderij, peterselie of koriander). Wok dit goed op hoog vuur! De kunst ligt hem echt in het snel op hoge temperatuur wokken. De garnalen zijn binnen +/- 15 min gaar. Garneer met fijngesneden selderij, peterselie of koriander.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie