Gefrituurde lasagnerolletjes

Gefrituurde lasagnerolletjes

Ik heb weer een leuk hapje voor jullie in petto! Gefrituurde lasagnerolletjes met gehakt. Met de ramadan in zicht is dit wel een leuk idee om op tafel te zetten. Bekijk hier hoe je per stap dit lekkere hapje kunt maken.

Ingrediënten:

  • Lasagnebladen (AH)
  • 300 á 400 gr gehakt
  • 1 klein zakje Italiaanse groente
  • 1 bekertje crème fraîche (La Vache Kiri of mozzarella kan ook)
  • Tomaten passata
  • Lasagnesaus
  • Geraspte kaas
  • Paneermeel
  • 2 á 3 eieren
  • Meel

Bereidingswijze:
Kook de lasagne bladen in water voor 5 minuten. Als ze gaar zijn haal je ze uit het water en leg je ze kort op papier, dep ze lichtelijk droog. Daarna zet je ze op plastic folie zodat je ze makkelijk kunt oppakken als je gaat beginnen met rollen. Vulling kan je naar wens en keus maken. Let er wel op dat de vulling een beetje stevig moet zijn, anders kan het uit de rolletjes lekken. Ik heb ditmaal gehaktvulling gebruikt. Je kan ook kip gebruiken.

gefrituurde-lasagne-rolletjes-gehakt
Bak het gehakt even in olie. Maal het zakje Italiaanse groente beetje fijn en voeg dit bij het gehakt. Breng het op smaak met zout, peper, half zakje lasagnesaus, paar scheutjes tomaten passata en een half bekertje crème fraîche. Laat het nog even bakken. Je hebt nu een stevige saus. Laat dit even afkoelen.

lasagnerolletjes-met-gehakt

Neem een lasagneblad en doe hierop een volle eetlepel van de vulling. Leg er wat geraspte kaas op en rol het lasagneblad op. Het uiteinde plakt vanzelf dicht. Werk ze allemaal af. Ik heb de rolletjes iets kleiner gemaakt door stukje van de zijkant af te snijden. Haal ze door de ei, meel, vervolgens weer ei en daarna het paneermeel.

Leg ze op een bord met plastic folie eronder. Laat ze voor 15 tot 30 minuten even opstijven in de koeling. Je kan ze prima invriezen. Bak ze af in olie tot ze mooi goudbruin gebakken zijn. Serveer met saus naar keuze. Enjoy!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie