Gefrituurde msemen

Gefrituurde msemen

Vandaag één van mijn favoriete gebakjes gemaakt. Gefrituurde msemen it is, ze waren HEERLIJK! Krokant van buiten, zacht en luchtig van binnen – am tighechiwin. Ik heb hier 40 stuks uitgehaald, jullie gaan dit gegarandeerd heerlijk vinden!

Ingrediënten:

  • 500 gr bloem
  • 100 gr fijne griesmeel
  • 1 ei
  • 1 tl boter
  • Snufje zout
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 eetlepel suiker
  • 400 ml lauwe melk (kan iets meer/minder zijn)

Extra:

  • honing
  • noten naar keuze

Bereidingswijze:

1. Meng alle droge ingrediënten bij elkaar en voeg er beetje bij beetje melk bij.

2. Kneed tot een soepel/zacht deeg.

3. Haal er vervolgens bolletjes uit (ter grootte van een walnoot) besmeer ze met olie en dek ze af met een pedaalemmerzak

4. Als je gehaast bent laat je de bolletjes minstens 30 minuten rusten. Ik heb ze 2 uur laten rusten, het vormen verliep hier heel makkelijk door.

5. Besmeer je aanrecht met olie en werk je bolletjes uit tot mini msemen. Van boven naar beneden vouwen, van links naar recht.

6. Net voor je ze gaat afbakken druk je ze platter en vouw je 2 punten naar elkaar toe of je laat ze gewoon zo.

7. Bak de msemen af in hete olie tot ze goudbruin zijn.

8. Besmeer ze met honing en bestrooi ze met gehakte amandelen, amandelschaafsels, walnoten of andere noten.

gefrituurde rgayf

Deze msemen zijn de volgende dag nog steeds lekker.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie