Gegrilde aardappeltjes uit de oven

Gegrilde aardappeltjes uit de oven

Deze gegrilde aardappeltjes zien er niet alleen mooi uit, maar smaken ook nog eens heerlijk. Een lekkere variatie met aardappel. Ik serveer er dan vlees/kip bij en een salade of groenten. Omdat je ze voorkookt zijn ze ook zo gaar en mooi goudbruin.

Ingrediënten:

  • Aardappels (hoeveelheid zelf bepalen)
  • Zout en peper
  • Italiaanse kruiden (of andere gedroogde groene kruiden zoals tijm, oregano, basilicum, dille, rozemarijn of Provençaalse kruiden)
  • 1 el boter, gesmolten

Bereiding:
Was de aardappels goed en laat de schil eraan. Snijd ze in plakken van 1 cm dik en doe ze in een pan met water. Kook ze 5-7 minuten tot ze nog niet helemaal gaar zijn en nog stevig. Giet ze af. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de aardappelschijfjes (het liefst plat, maar ze mogen eventueel een klein beetje op elkaar liggen zoals op de foto te zien is).

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie