Gehaktballen in tomatensaus

Gehaktballen in tomatensaus

Recept voor Marokkaanse gehaktballen in tomatensaus.

Ingrediënten:

  • Scheutje olie
  • Zout en peper
  • Ras el hanout
  • Kurkuma
  • Gemberpoeder
  • Cayennepoeder
  • 2 teentjes knoflook, fijngeperst
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • Koriander/peterselie, fijngehakt (optioneel)

Tomatensaus:

  • Blikje tomatenpuree
  • 1/2 pak Tomato Frito (tomatensaus)
  • 1 tomaat, geschild en in stukken
  • Snoeptomaatjes, in stukjes
  • Beetje zout
  • Scheutje water

Bereidingswijze:

Meng het gehakt met kurkuma, ras el hanout, zout, peper, gemberpoeder, cayennepeper, knoflook en ui. Draai hier balletjes van en bak ze in een scheutje olie. Meng in een kom de tomatenpuree, scheutje water, tomatensaus, zout, snoeptomaatjes en tomaat. Laat het vocht van de gehaktballetjes verdampen. Voeg dan het tomatenmengsel toe en roer alles goed door. Laat het pruttelen en serveer in een bord.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie