Gehaktballetjes in tomatensaus met paprika

Gehaktballetjes in tomatensaus met paprika

Diner of today: gehaktballetjes in tomatensaus (snelle versie) met gegrilde paprika en patatjes. Makkelijk en snel bereid, maar wel lekker hoor!

Ingrediënten:

  • rundergehakt
  • 1 grote ui
  • 3/4 pak Tomato Frito
  • koriander of peterselie
  • knoflookpoeder
  • paprikapoeder
  • zout en peper
  • paprika
  • olijfolie

Bereidingswijze:

Gehakt marineren zoals je wil en maak hier balletjes van. Neem een diepe pan en doe er wat olie in, niet al te veel. Neem 1 grote ui (of 2 kleine uien) en snijd die in reepjes. Verwarm je pan en doe dan de ui in de pan en bak het lichtbruin met wat knoflookpoeder.

Doe daarna 3/4 van een pakje tomato frito (basis tomaten saus voor sauzen) erbij en wat gedroogde kruiden als je zoals ik geen verse kruiden hebt in huis. Denk aan gedroogde koriander/peterselie, paprikapoeder, peper en wat zout. Geen saffraan!

Laat het even pruttelen voor 1 minuutje en doe dan de rauwe gehaktballetjes er in en 2 koppen heet water erbij. Laat het op een zachte vuur rustig koken, zo gaat de saus ook indikken en worden de balletjes gaar.

10526081_845326122155758_5263612470566571042_n

Maak dan de gegrilde paprika. Schil de paprika met zo’n aardappelschiller, snijd het dan in reepjes en bak het in een laagje olie gaar met een beetje zout. Thats it.. bij het opdienen doe je de gegrilde paprika er boven op.

Dat was het eigenlijk, dit is na een dag werken zo gemaakt! Bak er wat frietjes bij en besa7a!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie