Gehaktbroodjes

Gehaktbroodjes

Vandaag gehaktbroodjes en hrira. Heerlijk zacht! Genieten! Het deeg is heerlijk zacht, ze smaken naar Turkse pizza.

Benodigdheden:

  • 3,5 kopjes bloem (1 kopje is 200 ml)
  • 1 eetl instant gist
  • 2,5 theelepels zout
  • Halve theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels suiker
  • Halve kop zonnebloemolie
  • ¾ kop yoghurt (175 ml)
  • 1 kop lauw water (ongeveer)

Gehaktvulling:

  • 500 gram gehakt
  • 1/2 groene paprika
  • 1/2 rode paprika
  • Klein handje peterselie/koriander
  • 1/2 chilipeper
  • 1 grote ui (of 1.5 normale ui)
  • 1 wortel (of een halve van een grote wortel)
  • 1 tomaat (zonder schil)
  • 1 volle eetlepel tomatenpuree
  • 1 volle eetlepel rode paprikapoeder
  • 1 gestreken eetlepel gemberpoeder
  • 1 gestreken eetlepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper

Bereidingswijze:

Doe alle droge ingrediënten bij elkaar en mix dit door elkaar met de hand. Doe nu de rest (behalve water) van je ingrediënten (dus de vochtige) erbij. Beetje bij beetje doe je je water erbij. Kneed dit tot een zacht, vrij plakkerig deegje. Mocht je meer water nodig hebben, dan doe je er een beetje bij beetje bij. Laat je deeg minimaal 30 minuten rijzen.

Rasp je wortel en maal de andere groenten. Kneed alles door elkaar. Het is aangeraden om je gehakt uren van te voren te marineren zodat de kruiden lekker intrekken. Bak het gehakt max 5 minuten met een beetje zonnebloemolie. Niet droog of gaar bakken.

Maak kleine bolletjes van je deeg (zo klein als een walnoot). Plet je bolletjes en vul ze met je gehaktvulling. Vouw ze dicht en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Dip je handen op je gehaktvulling en dip dit op je broodjes. Dat sausje geeft een lekkere smaak aan je broodjes.

Besmeer ze goed met eigeel en bestrooi ze met maanzaad. Maak er eventueel sneetjes in met de achterkant van je mes, gewoon een beetje aandrukken. Bak ze af in een voorverwarmde oven van 175 graden tot ze gaar en goudbruin zijn. Dit duurt zo’n 20 minuten. Succes!

Geniet ervan. Snap je iets niet of heb je een vraag? Schaam je vooral niet en stel je vraag.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie