Gehaktpasteitjes van bladerdeeg

Gehaktpasteitjes van bladerdeeg

Recept voor gehaktpasteitjes van bladerdeeg (tussen de pastasalade en de gehaktburgers).

Ingrediënten:

  • Bladerdeeg
  • Halve kg gehakt
  • 250gr taugé
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • Halve bosje fijngesneden koriander
  • 2 teentjes knoflook

Kruiden:

  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel saffraan
  • 1 Knorr van vlees
  • 1 theelepel komijnpoeder

Bereidingswijze:

Pak een hapjespan doe er een scheutje olijfolie in en doe het gehakt erbij en bak het. Breng het op smaak met zout en peper en voeg de fijngeperste knoflook toe. Snij de paprika en uitje heel klein en voeg het bij het gehakt mengsel toe samen met de taugé en voeg dan alle kruiden erbij. Meng alles goed met elkaar en voeg als laatste de fijngesneden koriander toe en bak alles op een middelmatige vuurtje tot er weer geen vocht meer in de pan zit.

Mocht je nog wat zout voor de smaak willen kan je het later nog extra bijvoegen. Laat het gehaktmengsel goed afkoelen. Pak een plakje bladerdeeg. Doe het in de pasteivormpje en leg er een eetlepel vulling op en klap hem dicht. Snij de randjes er af en zo werk je ze allemaal af. Smeer ze in met eigeel en bak ze af in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie