Gemarineerde kippenvleugels uit de oven

Gemarineerde kippenvleugels uit de oven

Voor ons weer makkelijk vandaag. Rijst met kipvleugels en gebakken courgette.

Ingrediënten voor de gemarineerde kippenvleugels:

  • 1.5 kg kipvleugeltjes, door de helft gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el kipkruiden
  • 1 el honing
  • 1 el mosterd
  • flinke scheut tomatenketchup
  • sambal naar smaak
  • paar el chilisaus
  • scheut ketjap manis
  • peper

Bereidingswijze:

Was de kipvleugels goed met water, citroen en azijn. Dep ze droog. Meng in een kom de kipkruiden, honing, mosterd, ketchup, sambal, chilisaus, knoflook, peper en een scheut ketjap manis. Doe dan de kip erbij en laat het 1 nacht marineren in de koelkast.

Leg het dan op een bakplaat (inclusief restant marinade) en bak het 30 minuten in de oven. Draai ze daarna om en bak nog eens 30 minuten tot ze mooi bruin zijn. Ik heb ze met rijst, satésaus en gebakken courgette geserveerd.


1 reactie

  1. Kirsty geplaatst op april 29, 2016 Beantwoorden
    Dit lijkt mij erg lekker zeg! Ik vind het alleen jammer dat het relatief lang in de oven moet, dan moet je zolang wachten voor je het dan op kan eten haha.

Geef een reactie